Installaties, onderhoud en revisies

Rotating equipment

Gasturbine, stoomturbine, compressor. De medewerkers van Eclon Projects werken wereldwijd aan allerlei soorten rotating equipment. Afhankelijk van uw project stellen wij een projectteam samen, al dan niet volledig uitgerust en overal inzetbaar. Denk aan nieuw-installatie, onderhoud en revisie.

Wereldwijd werkveld

Specialistische kennis

Eclon Projects is breed inzetbaar en merk-onafhankelijk. Van volledige installatie of revisie tot aan een enkele persoon als ondersteuning in uw team, wij denken graag met u mee.

Veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit

Kernwaarden

ECLON beschikt over uitgebreide veiligheid- en kwaliteitsmanagement systemen. Wij besteden veel aandacht aan certificeringen, zowel voor ons bedrijf alsook voor onze medewerkers. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de werkzaamheden en de veiligheid rondom de werkzaamheden. Doordat onze medewerkers zijn ingesteld op diverse werkzaamheden bieden we een hoge mate van flexibiliteit aan.

INSTALLATIE

INSTALLATIE

Installatie van gas- en stoomturbines inclusief bijbehorende equipment.

We verzorgen de mechanische en elektrische installatie van de gehele installatie inclusief plaatsen van de hoofdcomponenten, uitlijnen van de machinetrein, plaatsen van gerelateerde staalbouw, staal en roestvast stalen leidingwerk, bekabelen en aansluiten elektrisch systeem.

INSPECTIE & SERVICE

INSPECTIE & SERVICE

Inspectie en revisie van industriële gasturbines, volgens OEM-specificatie.

Bijvoorbeeld visuele inspectie van brandstofinjectoren, turbine schoepen, koppelingen en tandwielen/overbrengingen, gerelateerde systemen, elektrische generator en vervangen/reconditioneren van CT schoepen, PT schoepen, geleidingsschoepen, verbrandingskamer.

LASER UITLIJNING

LASER UITLIJNING

Inspectie en uitlijnen van rotating equipment, zowel analoog als digitaal mét rapportage.

We beschikken over laseruitlijnapparatuur waarmee we horizontale, verticale uitlijning kunnen meten, maar ook de machinetrein, softfoots etc kunnen controleren. Al onze monteurs zijn getraind om deze apparatuur te bedienen.

TORQUE AND TENSIONING

TORQUE AND TENSIONING

Torquen en tensioning kan met hand- of hydraulisch gereedschap uitgevoerd worden.

We beschikken over diverse gereedschappen zoals handmomentsleutels tot 1400 Nm, hydraulische momentsleutels tot 4200 Nm. Al onze monteurs zijn getraind om deze apparatuur te gebruiken.

MECHANISCHE INSTALLATIE

MECHANISCHE INSTALLATIE

Mechanische installatie is een breed pakket van onder andere het plaatsen en verankeren van equipment, het aansluiten van leidingen en kanalen, kleinschalige staalbouw zoals geluidswerende omkastingen, (bedienings)bordessen maar ook het conserveren en isoleren van bepaalde delen, druk- en lektesten van de installatie, controle van boutverbindingen en nog veel meer.

ELEKTRISCHE INSTALLATIE

ELEKTRISCHE INSTALLATIE

Met de elektrische installatie richten we ons op het plaatsen van MCC en DCC kasten, het aanleggen en aansluiten van veldbekabeling inclusief de kabeltracés, het monteren en aansluiten van instrumentatie, noodstroomvoorzieningen.

Tevens het testen/controleren van de aansluitingen zoals isolatieweerstandmeting of torquen van aansluitingen.

REVISIE

REVISIE

Revisie van rotating equipment op uw locatie of bij ons in de werkplaats. We beschikken over diverse toolcontainers, bijvoorbeeld ingericht op een specifieke machine maar ook voor algemeen gebruik, bijvoorbeeld compressoren of stoomturbines.

Bij ons in de werkplaats hebben we ook goede mogelijkheden, een verwarmde en schone omgeving met 20T hijscapaciteit.

BALANCE OF PLANT

BALANCE OF PLANT

We werken aan allerlei soorten ‘balance of plant’ We installeren CO2-blussystemen, 48V batterijsystemen voor noodloop, black start diesel generatoren, pompen, warmtewisselaars en nog veel meer.

Ook in geval van een calamiteit kunnen we met onze ervaren medewerkers in veel gevallen hulp bieden op een korte termijn.

SERVICE

SERVICE

We richten ons op lange termijn relaties met onze opdrachtgevers. Natuurlijk, we installeren graag complete powerplants of hebben een lange termijn service overeenkomst voor een bepaalde machine. Maar denk vooral niet dat we alleen hierop gefocust zijn.

Integendeel, de meeste projecten zijn kleiner van omvang en varieren van eendaagse assistentie tot aan…. vult u het maar in.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op.