Industriële systemen

Industriële systemen in containers, op skids of op uw locatie. Mechanische en elektrische installatie. Geheel ingericht op het werken aan uw systemen. Energie, olie&gas, afvalverwerking, voedingsmiddelen, offshore zijn markten waarin we gewend zijn te opereren.

Werkplaats

In onze werkplaats produceren we allerlei installaties. Complete installaties in containers of op skids, eventueel met montage/installatie op locatie. We produceren stalen en roestvaststalen leidingsystemen en kleinconstructies, en beheersen diverse gecertificeerde TIG, MIG en Orbitaal lasprocessen. We installeren uw componenten mechanisch en elektrisch.

Projectlocatie

Op uw projectlocatie verzorgen we de gehele installatie. Mechanisch en elektrisch. We regelen alles wat gewenst is, van schaftcontainer tot aan verreiker, van hijswerk tot aan isolatie. Met ervaren projecteams en een goede uitrusting zoals tool- en opslagcontainers werken we wereldwijd aan allerlei industriële installaties.

Kernwaarden

ECLON beschikt over uitgebreide veiligheid- en kwaliteitsmanagement systemen. Wij besteden veel aandacht aan certificeringen, zowel voor ons bedrijf alsook voor onze medewerkers. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de werkzaamheden en de veiligheid rondom de werkzaamheden. Doordat onze medewerkers zijn ingesteld op diverse werkzaamheden bieden we een hoge mate van flexibiliteit aan.

CONTAINERS

CONTAINERS

We bouwen containers bedoeld voor technische installaties. Hiervoor kan een bestaande zeecontainers als basis genomen worden, waarbij we allerlei aanpassingen doen zoals het plaatsen van deuren, ramen, roosters, dak- en wandoorvoeren, isolatie en meer.

Tevens bouwen we containers volledig op maat, bijvoorbeeld koppelbaar, stapelbaar, etc.

SKIDS

SKIDS

Het voordeel van installaties op skids of in containers is voornamelijk het reduceren van de benodigde installatie tijd op locatie. Veelal zijn de condities in werkplaats beter dan op site, en met een FAT test kunnen bepaalde risico’s of controles vooraf gedaan worden.

We bouwen stalen- en roestvast stalen frames met specifieke oppervlakte behandelingen zoals C5M verfsysteem, thermisch verzinken of parelstralen.

LASWERK STAAL MIGMAG

LASWERK STAAL MIGMAG

Laswerk volgens diverse processen, bijvoorbeeld 131/135 (gasbooglassen met massieve draad). Onze lassers zijn gecertificeerd volgens EN en/of AWS D1.1 en producten kunnen full-traceable geproduceerd worden volgens ISO3834-2 en EN1090-2.

Hoewel 235, 355, 304, 316 en AlMg5 de hoofdmoot zijn, hebben we LMK’s voor allerlei materialen.

 

LASWERK RVS TIG

LASWERK RVS TIG

Lassen volgens proces 141 (TIG) is een veelvoorkomende handeling, en dan met name op staal, roestvast staal en aluminium.

We hebben intern VT level 2 en PT level 2 inspecteurs evenals een IWE lascoördinator.  Tezamen met een moderne vloot van lasapparatuur bieden we hoge kwaliteit laswerk voor allerlei toepassingen.

 

ORBITAAL LASSEN

ORBITAAL LASSEN

Orbitaal lassen doen we met open tangen tot 273mm buis diameter. Zowel lasproces als bediener zijn gecertificeerd volgens ISO.

Onze systemen zijn bedoeld voor dunwandige pijp tot en met 3mm wanddikte. Deze methode is vanwege snelheid en (door)laskwaliteit uitermate geschikt voor de voeding- en farmaceutische industrie.

 

MECHANISCHE OPBOUW

MECHANISCHE OPBOUW

Opbouwen van diverse installaties, al dan niet op door ons gefabriceerde skid of container, maar ook bij u of u opdrachtgever op locatie.

Kleinschalige staalbouw zoals skids, containers, bordessen en leuningen, leidingwerk, plaatsen van pompen, ventilatoren, elektromotoren in het algemeen. Conservering, isolatie, testen, verzendklaar maken, stuwen in zeecontainers.

 

ELECTRISCHE INSTALLATIE

ELECTRISCHE INSTALLATIE

We plaatsen MCC en DCC kasten, leggen kabeltracés en veldbekabeling aan, plaatsen instrumenten en testen het geheel.

In nauwe samenwerking met uw software leverancier of met een van onze partners, bent u verzekerd van een goed werkend systeem. Zowel regulier als volgens ATEX.

 

NDT

NDT

Al het laswerk ondergaat een visuele inspectie van onze VT level 2 inspecteur.

Aanvullend, vanuit normen en/of regelgeving (Bijv. PED 2014/68/EU, EN13480, ASME B31.X) wordt er aanvullend NDT verricht zoals RT, PT, UT, MT etc. Met onze eigen equipment persen we pneumatisch af tot 300 Bar(g) en hydrostatisch tot 400 Bar(g).

 

BOVENLOOPKRAAN

BOVENLOOPKRAAN

Onze werkplaatsen zijn uitgerust met cranes from 0,25T tot en met 20T, en worden toegepast voor zowel onze rotating- alsook installaties activiteiten. We gebruiken deze voor het lassen van grote frames, skids, containers maar ook voor de revisie van rotating equipment.

Onze kranen, hijsmiddelen én operators zijn allen gecertificeerd volgens de geldende normen.

 

Meer weten?

Neem dan contact met ons op.